img-0

Vad betyder det att erbjuda värde i innehållsmarknadsföring?

av Antti Ekström | 2023-01-26 | Analyser & mätning, B2B, Innehållsmarknadsföring, Marknadsföringsstrategi

Uppdaterad:
2023-01-26
Antal ord:
1109
Lästid:
5 minuter

Innehållsmarknadsföring (också kallat content marketing) är processen att skapa och dela innehåll med målet att marknadsföra en produkt, tjänst, eller företag. Med ökningen av antalet digitala plattformar, så har innehållsmarknadsföring blivit en extremt viktig del av alla framgångsrika marknadsföringsstrategier och inom B2B-marknadsföring.

Det är allmänt känt att för att innehållet ska vara effektivt måste det ge läsaren värde. Men vad betyder det att erbjuda värde i innehållsmarknadsföring? Svaret är mer komplicerat än det kan verka vara. Värde kan betyda många olika saker: Det kan innebära att ge användbar information till läsarna, något hjälper till att skapa en känslomässig koppling till ett varumärke, eller till och med ge underhållning till dem. Det är upp till individen eller organisationen att bestämma vilket värde de vill inkludera i sitt innehåll och att det resonerar ett värde hos målgruppen.

Värde i detta sammanhang är förmågan att tillhandahålla meningsfullt, relevant, användbart och engagerande innehåll som uppfyller behoven och intressena hos din målgrupp. Innehållet bör utformas för att ge mervärde till läsaren, oavsett om det är genom underhållning, information, eller inspiration. I sista hand, målet med innehållsmarknadsföring är att skapa relationer med kunder som kommer att leda till ökad försäljning eller till en växande onlinenärvaro. Innehållsmarknadsföring bör alltid fokusera på att leverera värde till läsaren, snarare än att generera direktförsäljning. Genom att tillhandahålla värdefullt innehåll kan företag och organisationer bygga en stark kontakt med sin publik och öka deras varumärkessynlighet i processen.

Dock att ge värde är inte samma sak som ha ett värdeerbjudande, men ur värdeerbjudandet kan man skapa innehåll som reflekterar värde från det.

Vi ska utforska begreppet värde i innehållsmarknadsföring mer och diskutera hur det kan användas för att öka resultaten i alla marknadsföringskampanjer. Här är fyra viktiga bitar för att skapa värde:

1. Du måste förstå målgruppen

Att förstå behoven och önskemålen hos din målgrupp bör vara din främsta prioritet i innehållsmarknadsföring. Du måste veta vilka dina läsare är, varför de besöker din webbplats eller engagerar sig i ditt innehåll och vad de letar efter. Detta kommer att variera beroende på publik och bransch, så du måste undersöka och förstå målgruppen. Prata med branschexperter, studera trender, prata med dina kunder, och analysera dina konkurrenter för att få insikt i vad din målgrupp letar efter. När du förstår målgruppens behov kan du bättre skapa innehåll som ger dem värde.

2. Ge lösningar på deras problem

I innehållsmarknadsföring är att tillhandahålla lösningar på dina läsares behov ett av de viktigaste sätten att skapa värde. Att göra detta hjälper till att skapa förtroende och trovärdighet hos dina läsare, eftersom de kommer att inse att du är en kunnig, användbar informationskälla. Du kan tillhandahålla lösningar genom att lösa problem eller frågor som dina läsare kan ha. Du kan till exempel erbjuda tips som hjälper dem att övervinna utmaningar eller nå sina mål. Du kan också skapa innehåll som beskriver steg-för-steg-lösningar på deras problem. Dessutom kan du inkludera fallstudier eller framgångshistorier från personer som har använt dina produkter eller tjänster för att hjälpa dem att lösa sina problem. Genom att tillhandahålla lösningar på deras behov, kan du visa din auktoritet inom ditt område och lägga till ett verkligt värde till ditt innehåll. Givetvis måste alla tips följa lagar, så att man inte ger tips och råd där man inte har rätt att göra det.

3. Skapa engagerande innehåll

Innehållsmarknadsföring handlar om att tillhandahålla värdefullt innehåll till din publik som engagerar dem, utbildar dem, och uppmuntrar dem att engagera sig. Ett av de bästa sätten att göra detta är att skapa innehåll som är engagerande. Innehåll som är roligt, informativt och interaktivt kommer att hålla din publik engagerad och att kommer tillbaka för att ta del av innehållet. Denna typ av innehåll ska vara lätt att konsumera och bör innehålla grafik, ljud och videoelement som är estetiskt tilltalande. Genom att skapa innehåll som fångar din publiks uppmärksamhet, kommer du att kunna bygga en stark relation med dem.

4. Ta feedback och justera ditt innehåll i enlighet med detta

För att ge värde i innehållsmarknadsföring, måste du gå längre än att bara skapa och dela innehåll. Du måste också övervaka och svara på läsarnas feedback. Detta innebär att titta på vad folk säger om ditt innehåll på sociala medier och använda feedbacken för att utveckla ditt innehåll. Om människor svarar positivt på vissa ämnen kan du fokusera mer av ditt innehåll på dessa områden. Om människor kämpar för att förstå ett koncept eller problem, kan du justera ditt innehåll för att göra det lättare att förstå. Genom att övervaka och svara på feedback kan du se till att ditt innehåll är så relevant och användbart för din publik som möjligt.

Sammanfattning

Innehållsmarknadsföring är ett kraftfullt verktyg som kan användas för att skapa värde och driva resultat. Det räcker inte med att bara skapa innehåll; du måste också se till att det är värdefullt, användbart och engagerande för din målgrupp. När du har innehåll som skapar värde, hjälper det till att bygga förtroende, öka engagemanget och på sikt driva försäljningen. Se därför till att värde är ett viktig kriterium när du skapar innehållet och att det är som en del av en större marknadsföringsstrategi.

Innehållsmarknadsföring är även ett mycket bra verktyg för småföretag att skapa värde åt sina målgrupper.

Antti Ekström

Antti Ekström

Marknadsförare

Marknadsförare med stort intresse för digital och automatiserad marknadsföring samt företagande. Driver MediaDoer. Nätverka med mig på LinkedIn!
Föregående Nästa
7 sätt att generera leads på autopilot

7 sätt att generera leads på autopilot

Leads - en avgörande komponent för varje företags framgång. Men vad är egentligen leads och varför är det så viktigt? Inom affärsterminologi refererar leads till potentiella kunder som visat intresse för ditt företags produkter eller tjänster genom att lämna sina...

läs mer
Varför du ska ha en AI-chattbot på din webbplats

Varför du ska ha en AI-chattbot på din webbplats

Vill du förbättra kundupplevelsen på din företagswebbplats? Är du trött på att spendera tid och resurser för att hantera upprepade förfrågningar? Eller är du egenföretagare med alla bollar i luften? Lösningen på dina problem kan ligga i den senaste tekniska...

läs mer

Kostnadsfri kunskap för dig

Vi har ett växande bibliotek med guider, mallar, checklistor och annat inom marknadsföring, som du kan få tillgång till helt kostnadsfritt. Kolla in Resursbiblioteket här.

"

Redo att göra ditt företag synligare?

Redo att göra ditt företag synligare?

Att du hittade hit betyder att vi syns och det är något vi vill erbjuda företag att synas mer. Om ditt företag vill synas mer digitalt, så kan vi tillsammans med dig diskutera och offerera marknadsföringstjänster för att möjliggöra detta.

Skicka oss ett meddelande så hörs vi nu!