Vad är teknisk SEO? Ranka högre med teknisk sökoptimering

av Antti Ekström | 2023-01-14 | Sökmotoroptimering

Uppdaterad:
2023-04-15
Antal ord:
508
Lästid:
3 minuter

Sökmotoroptimering (SEO) är ett kraftfullt verktyg för företag och organisationer att få synlighet på webben. En av de viktigare delarna är den tekniska sökoptimeringen eftersom den hjälper till att säkerställa att sökmotorer korrekt kan indexera och genomsöka din webbplats . Utan stark teknisk SEO kan det vara svårt att uppnå bra organisk rankning på sökmotorernas resultatsidor (SERP).

Vad är teknisk SEO?

Teknisk SEO är en viktig del av webbplatsens övergripande SEO-strategi. Det omfattar de tekniska aspekterna av en webbplats som påverkar sökmotorns rankning, såsom webbplatsstruktur, indexering, och genomsökbarhet. Det hjälper till att säkerställa att sökrobotar kan komma åt och indexera webbplatsens innehåll, vilket möjliggör organisk synlighet på SERPen. Det säkerställer också att en webbplats är optimerad för användarupplevelse, vilket gör det lättare för användare att hitta det innehåll de letar efter. Som sådan är teknisk SEO avgörande för att säkerställa en webbplats synlighet och prestanda i organisk sökning.

Dessutom kan teknisk sökmotoroptimering hjälpa webbplatsägare att identifiera och åtgärda eventuella problem som kan påverka prestandan på deras webbplats. Detta kommer att hjälpa deras webbplats att rankas bättre i sökmotorer och är en viktig del av en omfattande SEO-strategi som en paraplydel i marknadsföringsplan​.

Fördelar för ditt företag med teknisk SEO

Teknisk SEO är en viktig komponent i alla företags närvaro online och digitala marknadsföring. Företag av alla storlekar kan dra nytta av att integrera teknisk SEO i sina marknadsföringsstrategier. Genom att använda tekniker som omdirigeringar, interna länkar, kanoniska taggar och strukturerad datauppmärkning, kan företag säkerställa att deras webbplatser är uppdaterade med de senaste standarderna för sökrobotar. Detta kan hjälpa till att påskynda processen att bli indexerad av sökmotorer så att innehåll snabbt visas på SERPer efter att det har publicerats. Dessutom kan företag öka sin synlighet hos användarna genom att optimera laddningstider av webbsidor och se till att alla sidor är mobilanpassade.

Hur gör man teknisk SEO?

Att göra teknisk sökmotoroptimering behöver inte vara komplicerat men det kräver lite kunskap och att man är säker på vad man gör. Det är viktigt att man läser på och kanske till och med går en kurs i hur man utför teknisk SEO. Alltid viktigt att man inte gör något utan att veta vad man gör. Att konsultera en expert på detta område är alltid att starkt rekommendera, som en SEO-konsult eller en byrå som är specialiserad på denna typ av tekniska metod för webbplatser.

Vi har i alla fall skapat en grundläggande checklista för teknisk SEO, som du kan få tillgång till här nedan som visar några tips på vad man kan fokusera på.

Antti Ekström

Antti Ekström

Marknadsförare

Marknadsförare med stort intresse för digital och automatiserad marknadsföring samt företagande. Driver MediaDoer. Nätverka med mig på LinkedIn!
Föregående Nästa
7 sätt att generera leads på autopilot

7 sätt att generera leads på autopilot

Leads - en avgörande komponent för varje företags framgång. Men vad är egentligen leads och varför är det så viktigt? Inom affärsterminologi refererar leads till potentiella kunder som visat intresse för ditt företags produkter eller tjänster genom att lämna sina...

läs mer
Varför du ska ha en AI-chattbot på din webbplats

Varför du ska ha en AI-chattbot på din webbplats

Vill du förbättra kundupplevelsen på din företagswebbplats? Är du trött på att spendera tid och resurser för att hantera upprepade förfrågningar? Eller är du egenföretagare med alla bollar i luften? Lösningen på dina problem kan ligga i den senaste tekniska...

läs mer

Kostnadsfri kunskap för dig

Vi har ett växande bibliotek med guider, mallar, checklistor och annat inom marknadsföring, som du kan få tillgång till helt kostnadsfritt. Kolla in Resursbiblioteket här.

"

Redo att göra ditt företag synligare?

Redo att göra ditt företag synligare?

Att du hittade hit betyder att vi syns och det är något vi vill erbjuda företag att synas mer. Om ditt företag vill synas mer digitalt, så kan vi tillsammans med dig diskutera och offerera marknadsföringstjänster för att möjliggöra detta.

Skicka oss ett meddelande så hörs vi nu!